Agenda 10,5x15cm


[h4su_custom_gallery source=”media: 2597,2591,2590,2596,2593,2592,2595,2594,2589″ limit=”9″ link=”lightbox” width=”150″ height=”150″]

 

Astrid over deze workshop:

Speciaal op verzoek heeft Helena dit Notitie boek gemaakt, Helena heeft het helemaal op de traditionele manier volgens het boekbinders vak gemaakt.
Om eerlijk te zijn is die niet gemakkelijk, maar wel heel speciaal!!!Op onze laatste designers dag heeft Helena dit ons ook laten maken, en ik kan zeggen dat het een hele interessante workshop was!!! Veel van ongestoken en geleerd en het eindresultaat mag er echt wezen.De rug van dit notitie boekje is gemaakt van stof. De kaft van scrappapier. Omdat het papier te beschermen tegen vuil en stof heeft Helena dit ingesmeerd met een laagje lijm. Dit geld niet alleen voor de buitenkant maar ook voor de binnenkant. Door chipboard vellen en wat losse witte blaadjes en de special inbindtechniek kan je allerlei boekjes in het boekje maken zodat er heel veel ruimte ontstaat om dingen op te schrijven.Op de binnenkant van de kaft (dus de allerlaatste pagina) heeft Helena een soort van envelloppe gecreëerd, deze is bedoeld voor bijvoorbeeld :
kassabonnen, fototjes, extra papier etc etc.Zelfs op de tussen de liggen chipboard vellen van de extra gecreëerde boekjes kun je dingen verwerken waardoor je bijvoorbeeld je portamonnee wel thuis kan laten liggen.
Op de foto’s kan je zien dat Helena door simpele dingen een ruimte heeft gecreëerd waar je je credit card kan plaatsen of je bankpasje.Als je aan een notitie boek denkt denk je ook aan een pen, nou neem maar van mij aan dat was het eerste item wat Helena bevestigde aan dit boekje…..De penhouder is gemaakt van stof, net als de kaft erg vatbaar voor vuil en stof dus deze is ook ingesmeerd, de binnen en buitenkant met een dun laagje lijm.
Deze penhouder is bevestigd op één van de chipboard binnen boekjes door middel
van drie splitpennetjes. Om alle gegevens in het boekje goed bij elkaar houden en zodat er geen informatie verloren gaat heeft Helena er voor gekozen om het boekje te voorzien van een sluiting, zij heeft als sluiting gekozen voor een elastiek met daar aan charme.Om de rug ook op te sieren heeft Helena gekozen voor een charme slipper, natuurlijk komen de kleuren van het notitie boekje daarin terug.
De charme is bevestigd door middel van een eyelet en een elastiekje.
Mocht je nu denken O wat een leuk idee dat wil ik ook wel leren neem dan contact met workshop@scrapplezier.nl